Банкеръ Daily

Новини

Антитерористичните подразделения от ЕС са обучаваха в София

Вторият редовен семинар на командирите на антитерористичните подразделения, членуващи в Асоциацията на полицейските отряди на държавите – членки на Европейския съюз (АТЛАС), се проведе в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на форума бяха обсъдени отчетите от дейността на работните групи на АТЛАС – специални операции в сгради, моторни превозни средства, плавателни съдове и въздухоплавателни средства, както и резултати от проведените тактически действия.
Асоциацията на полицейските отряди на държавите – членки на ЕС обхваща 29 антитерористични звена. Създадена е след 11-и септември 2001 г. след решение на Съвета на ЕС и Съвета “Правосъдие и вътрешни работи” за подобряване на оперативното сътрудничество и прилагането на координирани мерки от държавите-членки на ЕС и осигуряване на максимална защита срещу терористични действия.
Целта на групата АТЛАС е звената за борба срещу тероризма да достигнат и прилагат еднакви нива и норми на действие, да развиват интензивно сътрудничество и взаимна подкрепа, така че държавите-членки на ЕС да имат равни шансове за ефективни резултати в борбата срещу тероризма. Първият редовен семинар на Асоциацията е проведен в Люксембург от 27 април до 1 май 2009 г.
СОБТ - МВР е член на групата АТЛАС от присъединяването на България към ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във