Банкеръ Daily

Новини

Антимафиоти разбиха канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа

Антимафиоти разбиха канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа, съобщиха от МВР. При международната операция са задържани са 11 български граждани, конфискувани са общо 75 кг хероин, пет автомобила и множество мобилни телефони и СИМ карти. Тридневната спецоперация е проведена от служители на ГДБОП, съвместно с колегите им от териториалните звена в Пловдив, Бургас и Русе и под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив. Действията на антимафиотите са били насочени към пресичането на изграден канал за трафик на хероин от Турция през България за страни от Западна Европа. Международната операция е осъществена в координация с евроатлантическите партньорски служби.


В хода на операцията на Дунав мост за проверка е спряно БМВ - Х5, управлявано от 44-годишния К.И. от Карлово. Във фабрични кухини в калниците на колата спецполицаите открили 84 пакета с кафяво прахообразно вещество. При последвалия полеви наркотест иззетото количество с общо тегло 42 кг показало характерна реакция на хероин.


Същия ден в Карлово са задържани двама от основните членове на разследваната престъпна организация - Т.А. на 52 години и Д.С. на 30 години.


Ден по-късно е арестуван още един жител на Карлово. Той бил използван като куриер за трафик на наркотичните вещества.


В рамките на образуваното по случая досъдебно производство разследвания започнали в София и на територията на Бургаска област.Задържан е bdquo;Фолксваген Голфrdquo; управлявано от 39-годишния перничанин Е.В. Във фабрични кухини над задната седалка, били намерени 33 кг кафяво прахообразно вещество. Количеството, което било разпределено в 66 пакета, отново реагирало като хероин при направения полеви тест. Като съпричастни към престъпната дейност били задържани Б.Л. на 26 години от Несебър, В.С. на 38 години от Брезник и С.С. на 38 години от Свети Влас.


На територията на столицата пък бил задържан основният организатор на престъпната група ndash; 48-годишният софиянец М.П. Други двама столичани били арестувани в Пловдив. Ю.П. на 41 години и Д.Г. на 33 години са съпричастни към подготовката за трафик на иззетите от антимафиотите наркотици.


Всички 11 души ще останат в ареста за срок от едно денонощие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във