Банкеръ Daily

Новини

АНТИМАФИОТИ ИЗГОРИХА НАРКОТИЦИ ЗА БЛИЗО 82 МЛН. ЛЕВА

В инсинератора на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ, бяха изгорени 638 кг наркотични вещества, от които 228 кг хероин, 168 кг марихуана, 186 кг амфетамин, и 55 кг екстази. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция Митници. Общата стойност на унищожените наркотици по цени на “черния пазар” е около 82 милиона лева. Унищожават се само тези количества наркотични вещества, за които има влезли в сила присъди или за тях са издадени постановления на прокуратурата. Наркотиците са задържани от правоприлагащите органи - Агенция “Митници” и Министерство на вътрешните работи.
За осем години Агенция “Митници” организира и осъществи 20 процедури по унищожаване на наркотични вещества с общо количество 20,4 тона.
Над 20 кг кокаин на стойност около 5 милиона лева бяха задържани снощи в гр. Пазарджик при проведена специализирана акция на отделите за борба с наркотрафика в Агенция „Митници” и Дирекция „Противодействие на организираната и тежка престъпност”, под ръководството на Върховна касационна прокуратура. В операцията взеха участие Митническата криминална служба на Германия и Прокуратурата в гр. Лайпциг. Наркотичното вещество беше укрито в машинна резервна част, изпратена като колетна пратка от Аржентина. При предаването на пратката е арестуван нейният получател – Н.Т. от гр. Пазарджик.
Това е най-голямото количество кокаин, задържано от българските правоохранителни органи през 2008 г.
От началото на годината българските митнически служители са предотвратили 58 опита за нелегален наркотрафик на границите на страната и са конфискували над 680 кг наркотични вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във