Банкеръ Daily

Новини

Аню Ангелов участва в Четвъртия форум за евроатлантическо сътрудничество във Варшава

Министърът на отбраната Аню Ангелов участва в Четвъртия форум за евроатлантическо сътрудничество на тема „НАТО след въвеждането на Новата стратегическа концепция”, който провежда във Варшава. Той е организиран от Главната квартира на НАТО, Министерството на външните работи на Полша, Институтът за международни отношения, Варшавският университет и Евроатлантическата асоциация.
Форумът ще започне с кръгла маса на тема „Оценка на резултатите от Лисабон от гледна точка на основните задачи на Алианса”. На нея министър Ангелов ще изнесе доклад на тема „Изграждане на „smart defence” – българският принос”.
В рамките на форума ще се състоят и дискусии на теми „Сигурността на Централна Европа след Лисабон” и „Европейската сигурност – в търсене на ролята на Русия”.
Във форума ще участват президентът на Полша Бронислав Коморовски, Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, министри на отбраната от Централна и Източна Европа, Джейми Ший - помощник генерален секретар по въпросите на предизвикателствата към сигурността в НАТО, посланици на държавите-членки на Алианса от Централна и Източна Европа и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във