Банкеръ Weekly

Новини

Аню Ангелов присъства на ВИП-деня на българо-американското учение „Black Sea Rotational Force – 12”

nbsp;


Министърът на отбраната Аню Ангелов ще присъства наnbsp; 30 юли, на ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка bdquo;Black Sea Rotational Force ndash; 12rdquo;, провеждаща се в районите на авиобаза Безмер и Учебен полигон bdquo;Ново селоldquo;. Той ще бъде придружен от заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев и заместник-началникът на Щаба на Съюзното командване по трансформациите на НАТО вицеадмирал Каръл Потинджър.


Гостите ще могат да наблюдават съвместни действия на подразделения от България, САЩ, Македония и Украйна. Те ще демонстрират зареждане с гориво на вертолети bdquo;Кугърldquo; с работещи двигатели от самолет-цистерна КС-130, различни способи за десантиране, артилерийски и минохвъргачен огън, действия на конвой на съюзнически сили и авиомедицинска евакуация с вертолети bdquo;Кугърldquo;.


nbsp;BLACK SEA ROTATIONAL FORCE ndash; 12 се провежда в периода от 27 юни до 5 август. В учението от българска страна участват над 500 военнослужещи от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, включително парашутисти и медицински екипи, както и летателна техника - самолет С ndash; 27 J и вертолети AS 532 AL Cougar. От американска страна участват подразделения от Морската пехота на САЩ с транспортни самолети КС-130.


Целта на подготовката е повишаване на нивото на оперативна съвместимост между подразделенията на двете страни при операции по поддържане на мира и контратерористични операции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във