Банкеръ Daily

Новини

Аню Ангелов открива конференцията Европа за Афганистан: от разбиране до подкрепа”

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще открие конференция на тема Европа за Афганистан: от разбиране до подкрепа, която ще се проведе в Централния военен клуб в София. Тя е организирана от Атлантическия клуб в България, Младежкото евроатлантическо дружество и Института за културна дипломация в Берлин, със съдействието на Министерството на отбраната, Министерството на външните работи, Посолството на САЩ, Посолството на Ислямска република Афганистан и Европейската комисия.
В тридневния форум ще участват специалисти по международна сигурност и отбрана, членове на европейските институции, представители на дипломатическия корпус и на неправителствени организации. Ще бъдат обсъдени усилията на НАТО за възстановяването на Афганистан, ролята на Европейския съюз за развитието на централноазиатската страна, значението на неправителствените организации във възстановяването на гражданското общество в Афганистан.
В конференцията ще участват заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, постоянният секретар по отбраната д-р Николай Милков, експерти от Военна академия „Г.С.Раковски” и Министерството на отбраната.
Откриването на конференцията Европа за Афганистан: от разбиране до подкрепа ще се състои от 9 в Централния военен клуб в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във