Банкеръ Daily

Новини

Аню Ангелов: Около 302 млн. лв. ще бъдат изплатени на български доставчици и изпълнители през тази година

Около 302 млн. лв. ще бъдат изплатени на български доставчици и изпълнители през тази година. Това заяви военният министър Аню Ангелов по време на на конференцията Бъдещето на българската отбранителна технологично-индустриална база. Той уточни, че през 2010 година за дейности в сферата на отбраната са изплатени на български компании 336 млн. лева, но само малка част от тези пари са свързани с военно промишления ни комплекс.
Той призова родните оръжейници да бъдат по-активни в инвестиционните проекти , които обявява МО. Военното ведомството ще настояват за най-доброто възможно качество, при възможно най-добра цена и чрез открит и честен състезателен процес в бъдещите поръчки за войската, категоричен бе Ангелов. Според него българските отбранителни фирми имат капацитета да извършват поддръжкатана френските вертолети Кугър и Пантер. Военният министър посочи, че наши предприятия имат необходимия ресурс дори да спечелят поръчка на агенцията на НАТО за ремонт и модернизация на 36 вертолета Ми-17 от страни-членки на Алианса.
Ще разработим в детайли и идеята, издигната от сдружението на българската отбранителна индустрия, за поддържане на готова продукция, а не на суровини и материали, която при нужда да може да бъде продавана и своевременно възстановявана, каза още министър Ангелов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във