Банкеръ Daily

Новини

Английски банкери предпочитат Сингапур

Инвестиционните банкери от Великобритания искат да работят в Сингапур вместо в Ню Йорк или в Лондон, сочи проучване на фирмата за наемане на работна ръка Astbury Marsden. В анкета, проведена в края на юли сред 462 души, 31% от участниците са посочили Сингапур като най-желаната работна дестинация, 20% са избрали Ню Йорк, а 19% - Лондон. Хонконг и Дубай са получили съответно 16 и 15% от гласовете. Проучването констатира също, че 60% от банкерите очакват до десет години Азиатско-Тихоокеанският регион да стане най-големият финансов център в света.


Фирмите за финансови услуги в английската столица са подложени на силен натиск от правителства и регулатори да намалят възнагражденията на персонала си заради публичния гняв, породен от трилионите щатски долари на данъкоплатците, които бяха изсипани, за да укрепят докараните до неплатежоспособност банки. Служителите от лондонското Сити вероятно ще получат премии в размер общо на 2.3 млрд. паунда през 2012-а - най-малката сума за последните повече от 14 години.


Градове като Сингапур и Хонконг побързаха да се възползват от затрудненията на Лондон и Ню Йорк и засилиха ухажването на инвестиционни банкери, констатира Марк Камерън, главен оперативен директор на Astbury Marsden.

Facebook logo
Бъдете с нас и във