Банкеръ Daily

Новини

Американци учат наши полицаи да засичат фалшиви документи

В работата на правоохранителните органи разпознаването на на фалшиви документи е от изключителна важност особено в контекста на съвременната глобализация и повишените изисквания както към системите за издаване на документи за самоличност, така и към механизмите за граничен контролrdquo;. Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев на церемонията по приключване на обучение на тема bdquo;Разпознаване на подправени документиrdquo;. Курсът се организира по линия на Програмата за антитерористична подкрепа (АПА) на Държавния департамент на САЩ. Участие в лекциите и практическите обучения за разпознаване на характеристиките на променени, фалшифицирани или подправени пътнически документи взеха служители на няколко дирекции в Министерството на вътрешните работи. Заместник-вътрешният министър изказа благодарност към американските партньори за възможността подобен вид обучение да бъде проведено в България. bdquo;Трябва да бъдем готови да опазим нашите граници и да разкриваме всички опити за извършване на нарушения с документиrdquo;, заяви Гиоргиев. Той пожела на българските експерти да прилагат придобитите по време на курса знания в ежедневната си работа.


Директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров подчерта, че благодарение на изграденото доверие с международните ни партньори днес службата отчита добрите резултати от своята работа. bdquo;Отношенията, които политическото и професионалното ръководство на МВР изградиха с партньорските агенции, направиха възможно участието на България в подобни обучения. Това несъмнено води до повишаване на професионалния капацитет на българските служители, защото в полицейската работа обменът на опит е от съществено значениеrdquo;, посочи главен комисар Флоров.


Офицер Сет Грийн, регионален представител на Дипломатическата служба за сигурност (Diplomatic Security Service, DSS) в посолството на САЩ, отбеляза, че провеждането на обучението е поредното доказателство за успешното сътрудничество между страните ни. Той похвали работата с българските си колеги.


Заместник-министър Димитър Георгиев връчи сертификати за завършено обучение на всички участници в курса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във