Банкеръ Daily

Новини

Алтернативата шистов газ

В сряда (13 юли) Българският енергиен форум и Центърът за изследване на Балканите и Черноморския регион организират пресконференция на тема: Алтернативата шистов газ. Събитието ще се състои от 10 часа в пресклуб БТА.
Предоставянето от българското правителство на разрешение на фирма Шеврон за търсене и проучване на нефт и газ в блок Нови Пазар предизвика полемика относно последствията за околната среда от търсенето на природен газ в глинести шисти, така наречения шистов газ.
Изказаните становища против тези проучвания показват непознаване на проблематиката, селективна информираност и тенденциозно боравене с фактите.
Целта на пресконференцията е да се дадат отговори на редица въпроси, свързани с проучването и добива на шистов газ, както и обяснения на опасенията на еколозите от развитието на тези проучвания в България.
Проучванията за шистов газ в България са реална възможност за откриване на значителни собствени запаси от природен газ и постигане на енергийна независимост от външни доставчици.
Участие в събитието ще вземат: Иван Хиновски, Христо Казанджиев, проф. Васил Балинов, Димитър Иванов, Илиян Василев и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във