Банкеръ Daily

Новини

Алексей Петров съди Волен Сидеров за за нанесени морални щети

Алексей Петров ще заведе съдебен иск срещу за символичните 50 стотинки Волен Сидеров за нанесени морални щети. Това става ясно от поредно писмо до медиите на бившия секретен офицер от ДАНС и настоящ следствен по делото Октопод 4, по повод изказването на лидера на Атака в предаването На 4 очи, визиращо Петров. В него се посочва още:
Измина седмица от изказването на Волен Сидеров в предаването На 4 очи, в което той разпространи твърдения за връзки между дипломатически служители на Израелското посолство, проституция и привличането ми като офицер на оперативно внедряване в НСС. Единствените реакции на осъждане на думите на г-н Сидеров, за огромно съжаление, дойдоха единствено от страна на посолството на Израел и тяхното външно министерство. С горчивина отбелязвам, че най-логичната и очаквана реакция срещу изказването на Волен Сидеров, която трябваше да бъде публична, трябваше да бъде от страна на българските служби за сигурност, на които отдадох няколко десетилетия от своя живот. А за всички е очевидно, че преди да става въпрос за моя личен авторитет, с изказването си Волен Сидеров оклевети и морално дискредитира преди всичко българските служби за сигурност, заявява Алексей Петров в писмото си.
Мълчанието им е странно и не ми се иска да вярвам, че то е продиктувано от вътрешна капитулация пред опитите един техен дългогодишен служител да бъде целенасочено сатанизиран. Каузата, в името на която съм работил като офицер на прикритие, е достатъчно отговорна и патриотична, затова следва да бъде защитена. Ето защо въпреки официалното мълчание на българските институции, аз в качеството си на гражданин се чувствам отговорен и ще заведа иск срещу Волен Сидеров за нанесени морални вреди за символично обезщетение от 50 стотинки, а също и за публично извинение от Сидеров, посочва още Алексей Петров в писмото си до медиите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във