Банкеръ Daily

Новини

Александър Цветков прави първа копка за изграждането на жп линията Свиленград – турска граница

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще даде официален старт на проекта за реконструиране и електрификация на и железопътната линията между Свиленград и границата ни с Турция.
Това е първият железопътен проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт”, чието физическо изпълнение стартира. Общата му стойност е 85 823 590.80 лв., а договорът за изпълнение включва проектиране и изграждане на железопътни съоръжения, железен път, пътни надлези и подлези, електрификация и свързването й със системите на турските железници. Бенефициент по проекта е Национална компания „Железопътна инфраструктура”, а изпълнител – чешката компания „ОХЛ ЖС АД.
На събитието са поканени да присъстват депутатите от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове към Народното събрание, представители на местната власт, Националната компания „Железопътна инфраструктура”, „ОХЛ ЖС АД и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във