Банкеръ Daily

Новини

Алармират за повищшана опасност от пожари

Двама души загинаха, а други двама пострадаха при три битови пожари само през последните три дни в столицата. За това алармираха от Столичната дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”. В единия случай - електрическа печка с открити реотани, разположена на килима между холната масичка и дивана, с дрехи за сушене над нея; в другия случай - печка с твърдо гориво, с поставено непосредствено до нея легло и с натрупани дърва и различни подпалки около печката; в третия - притиснат от мебели шнур на ел.уред.
От началото на октомври не минава ден без произшествия, предизвикани от неправилно или небрежно използване на отоплителни уреди.
От началото на годината жертвите на пожарите в София са вече 13, а пострадалите са 38.
Столичната дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” при СДВР напомня на гражданите за повишената пожарна опасност в бита, във връзка с отоплителния сезон.
Разполагането на вещите и мебелите в помещенията е необходимо да се съобрази с топлинното въздействие на отоплителните уреди върху горимите и леснозапалителни материали. Повечето форми-производители препоръчват спазване на безопасно разстояние от 80 см. около отоплителните уреди. Изключително опасно е сушенето на дрехи над печките. Напомняйте на възрастните родители, преди лягане да изключват ел.печки от контактите и да не оставят разгорената печка за през нощта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във