Банкеръ Weekly

Новини

Алан Леви: България има интерес от устойчиво строителство

Управляващият директор на Tishman International за Европа, изнесе презентация по време на Зеления форум в софия. По време на събитието, което се проведе в Sofia Airport Center (SAC), Джулиан Едуардс открои ползите от устойчивото строителство и перспективите му в България в презентацията си. Компаниите, които навлизат в региона имат желание да развиват дейност с най-висока ефикасност на разходите. Възможностите за спестяване на енергия в SAC, бизнес комплекс сертифициран по LEED, е един начин наемателите да постигнат тази своя цел. По тези причини, устойчивото строителство е от интерес за страната. Наличието на този тип сгради ще привлече повече международни компании да отворят свои офиси в България, отбеляза Джулиан Едуардс.


По време на форума бяха дискутирани практики за строителство ndash; стандартни и устойчиви. При строежа на стандартна сграда се взимат предвид краткосрочните икономически съображения. Устойчивото строителство се базира на най-добрите практики, качество и ефективност. Във всеки един етап от жизнения цикъл на сградата, се увеличават удобството и качеството на живот на хората. Същевременно се намалява негативният ефект върху околната среда и се увеличава икономическата устойчивост на проекта. Подобни проекти намаляват употребата на вода, суровини, енергия и земя.


Търсенето на този тип сгради се увеличава. Обществото също ще има ползи от това ndash; чисти зелени площи, здравословна среда, без замърсяване по време на строежа и опазване на съществуващите биологични видове. В допълнение се създават нови работни места. Построяването на сграда А2 в Sofia Airport Center е изпълнено предимно от местни фирми и включва повече от 2000 български работници.


Светът се движи напред и се създават по-ефективни продукти ndash; технологии, коли и сгради. България не е изключение от тази тенденция. Ние в Tishman International сме щастливи да бъдем лидер в устойчивото строителство. Вече имаме повече от дузина компании, които са установили своята дейност тук в Sofia Airport Center. Това ясно показва, че и българските и интернационалните бизнеси разбират ползите от такъв тип офис и логистични площи, каза Джулиан Едуардс.


Всички участници и гости на Зеления форум бяха посрещнати от директора на Tishman International - Алан Д. Леви. Това, което виждаме тук е част от глобалната политика на Tishman International. Всички наши проекти по целия свят са устойчиви, защото вярваме, че трябва да строим с план и визия за бъдещето, коментира Алан Д. Леви. Щом целият проект Sofia Airport Center бъде завършен, се предвижда в предоставяната от него енергийно ефективна зелена среда да работят близо 10nbsp;000 души.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във