Банкеръ Daily

Новини

Активите на Пайъниър Инвестмънтс надхвърлиха 215 млн. лева

След девет години присъствие на българския пазар, активите на Пайъниър Инвестмънтс надхвърлят 215 млн. лева. Така дружеството затвърждава първото място по пазарен дял, достигайки 27.5% от пазара на български и чуждестранни колективни инвестиционни схеми (КИС), предлагани в България.
„Безспорно успешното присъствие на дружеството се дължи както на успешната дистрибуция на предлаганите от дружеството фондове през клоновата мрежа на УниКредит Булбанк, така и на отличното представяне на спестовния план, който предложихме през април 2010”, обясни Явор Ачев, представител за България на „Пайъниър Инвестмънтс”.
Спестовният план, при който клиентите могат сами да изберат размера на месечната си вноска, в кой фонд да спестяват и за какъв период (3 или 5 години), се радва на изключителен интерес сред клиентите като досега са продадени над 4 800 спестовни планове. Според статистиката на Пайъниър и УниКредит Булбанк средната месечна вноска по спестовните планове е 25 евро, което означава, че и по-малки инвеститори отново връщат интереса си към финансовите пазари. Най-предпочитаните са фондовете в акции - предимно акции на Развиващи се пазари и Възникваща Европа и Средиземноморски регион, както и Стоков Алфа, заради тенденцията на покачване цените на основните суровини

Facebook logo
Бъдете с нас и във