Банкеръ Daily

Новини

АКТИВИТЕ НА АЛФА АСЕТ МЕНИДЖМЪНТ ДОСТИГНАХА 10 МЛН. ЛВ.

Активите на Алфа Асет Мениджмънт надхвърлиха 10 млн. лв., като ръстът само за последния месец е 36.8%. Причините за силния ръст са значителният интерес към уникалната за България услуга - продажба на дялове по Интернет, доброто представяне на фондовете и не на последно място силният старт на новия фонд на Алфа Избрани Акции , съобщават от управляващото дружество.
През май Алфа Асет Мениджмънт въведе за първи път в България възможността за покупка на дялове директно по Интернет от фондовете управлявани от дружеството независимо в коя точка на страната се намира. Това става лесно и бързо с няколко кликвания - необходима е регистрация на www.alfafunds.com, подаване на поръчка и превеждане на сумата по банков път, чрез системата за електронни разплащалия e-pay, или с кредитна карта.
Важна причина за ръста на активите е и доброто представяне на фондовете - Алфа Индекс Топ 20 и Алфа Индекс Имоти, първият секторен договорен фонд в страната.
Алфа Индекс Топ 20 реализира доходност от 102.9% за последната година, което го нарежда на едно от челните места в сектора на взаимните фондове. Алфа Индекс Имоти, който е с нискорисков профил, постигна доходност от 31.2% за последните 12 месеца.
Високодоходният фонд Алфа Избрани Акции стартира на 10 октомври 2007 г. и само за 10 дни набра активи от 2.2 млн. лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във