Банкеръ Daily

Новини

АКТЬОРЪТ НИКОЛАЙ УРУМОВ Е НОВИЯТ ПОСЛАНИК НА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩЕ У НАС

Детски селища България ще отбележи 60-та годишнина от създаването на първото SOS детско селище в Имст, Австрия с тържество в SOS селището в Трявна на 27 юни. В рамките на официалната програма ще бъде обявен четвъртият поред Посланик на добра воля за SOS Детски селища България-актьорът Николай Урумов.
Празникът ще премине под патронажа на д-р Клаус Фабиян, посланик на Австрия в България. Поканени са частни и корпоративни дарители, които ще имат възможността да се запознаят с децата и SOS майките от селището и да се включат като участници в игрите и забавленията в празничния ден.
Припомняме ви, че до сега посланици на добра воля на SOS Детски селища България са Карсимир Балъков, Ивет Лалова и Силвия Лулчева. Понастоящем актьорът Николай Урумов е част от трупата на Младежкия театър „Н. Бинев” в София и за почти 20-годишната си кариера е носител на множество отличия, сред които и две награди „Аскеер”.
Вече 19 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското Сдружение е равноправен член на международната организация SOS Киндердорф Интернационал, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 132 страни в цял свят и е приела за свое мото крилатата фраза на своя основоположник Херман Гмайнер: „Да се направи добро е лесно, когато мнозина помагат”.
В България Сдружението полага грижи за близо 700 деца, живеещи в SOS детските селища в Трявна и Дрен, в SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, В. Търново и Радомир.

Facebook logo
Бъдете с нас и във