Банкеръ Daily

Новини

АКТ Софт пуска нов продукт на пазара

Най-големият дистрибутор на софтуер за България АКТ Софт пуска нова версия на своя продукт АКТ Софт Кирила 2003. Той е създаден, за да даде възможност на потребителите да пишат на кирилица при работа с Microsoft Windows и Microsoft Office.
Новата версия има значителни предимства, които бяха демонстрирани на специална пресконференция от търговския директор на дружеството Милен Димитров. Едно от нововъведенията на продукта е вграден речник, от който са изхвърлени остарелите думи, излезли от употреба. Неговият обем е 67 хил. думи и 1 млн. словоформи. Всеки потребител може сам да си направи свой речник, в който да си запамети правописа на думи, специфични за неговата дейност. Освен това новата версия дава предложения за правописа на думи, съдържащи дори по две грешки. В стария вариант на продукта това беше възможно само за думи с една грешка. С Кирила 2003 ще може също така да се пише на български и с фонетичната подредба на клавиатурата.
Компанията АКТ Софт подари своето ново изобретение на Агенцията за малки и средни предприятия, на СУ Св. Климент Охридски, на Техническия университет, на Американския университет в Благоевград, както и на евроучилище Ровел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във