Банкеръ Daily

Новини

АКЦИОНЕРИТЕ НА ВИНТЕХПРОМ БЕЗ ДИВИДЕНТ

Редовното общо събрание на акционерите на Винтехпром АД, Пазарджик, което е насрочено за 30 ноември 2007 г., ще обсъжда доклада на управителния съвет за дейността и годишния счетоводен отчет на дружеството за 2006 година. Акционерите трябва да вземат решение за покриване на загуби на дружеството от фонд Резервен. Освен това ще се гласува и за освобождаване от отговорност членовете на надзорния и управителния съвет за дейността им през изминалата година.
Винтехпром е лицензиран производител на висококачествени червени и бели вина и високоалкохолни напитки. Фирмата, която е основана през 1947 г., е разположена на обща площ от 80 744 кв. м. в Горнотракийската низина, където природните условия са много благоприятни за развитието на лозарството. Почвено-климатичните условия дават възможност за отглеждането на висококачествените сортове: Мавруд, Мерло, Каберне Совиньон, както и на типичните за региона местни сортове: Памид, Ркацители, Димят и други.
Предметът на дейност е свързан с производство и търговия на вино и високоалкохолни напитки за износ и вътрешен пазар. Продукцията на винарната се отличава с високо качество и е добре приета на пазарите в Германия, Англия, Дания, Норвегия, Швеция, Русия, Украйна, Казахстан, Беларус и други страни.
Мажоритарният дял в пазарджишкият винпром се държи от панамската фирма Ви Ейч Корпорейшън (88%), Веска Николова Димитрова е с 10%, а останалите акциите са собственост на група физически лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във