Банкеръ Daily

Новини

Акционерите на София Хотел Балкан остават без дивиденти

Дружеството София Хотел Балкан АД, което управлява петзвездния хотел Шератон, няма да изплаща дивиденти, тъй като завърши 2011 г. със загуба от дейността си. Това става ясно от протокола от проведеното на 30 юли редовно годишно общо събрание на акционерите. Решението е взето след обсъждането и приемането на доклада за дейността на дружеството и годишния финансов отчет за миналата година (индивидуален и консолидиран).


Акционерите са избрали Ърнст и Янг Одит ООД за регистриран одитор за проверка и заверяване на годишния индивидуален и консолидиран финансов отчет на дружеството за 2012 година. Той ще извърши и специален одит на строителството, окончателната стойност и оставащите задължения на Метропол Палас д.о.о. и София Хотел Балкан АД във връзка с реновацията на Хотел Метропол Палас в Белград.


Общото събрание е освободило от отговорност за дейността им през 2011 г. всички членове на съвета на директорите - Йоанис Даскалантонакис, Димитри Константопулос, Панос Германос, Константина Даскалантонакис, Панайот Тонев и Харидимос Сиганос.


Шератон София Хотел Балкан е един от най-големите хотели в София. Той разполага със 184 стаи и апартаменти. Разположен е в центъра на София на площад Света Неделя № 5. Сградата на хотела (тогава Балкан) е проектирана от архитектите Иван Васильов и Димитър Цолов - архитектурно бюро Васильов - Цолов.


София Хотел Балкан се контролира от фамилията Даскалантонакис, която притежава най-голямата компания за хотели в Гърция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във