Банкеръ Daily

Новини

Акционерите на Алианц Лизинг България ще обсъждат промени в надзора

Алианц Лизинг България АД - София (0ALA) свиква редовно общо събрание на акционерите си на 23 февруари, което ще обсъди доклад за дейността на дружеството, годишния финансов отчет за 2010 г. и начина за разпределяне на печалбата.
Акционерите ще гласуват за освобождаване на членовете на надзорния и управителния съвет от отговорност за дейността им през 2010 година. Предлагат се и промени в надзора на дружеството и ще се определи възнаграждението на членовете му за миналата година.
В момента Максим Сираков е председател на Надзорния съвет, а останалите членове са Ралф Кирхнер и Страхил Видинов. В оперативното управление влизат: Пламен Митев - председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор, Стоян Стоянов - изпълнителен директор, Стойчо Кръстев - изпълнителен директор и заместник-председател на Управителния съвет, Милена Шопова - финансов мениджър, и Григор Ваклиев - член.
В дневния ред е и точката за промени в Одитния комитет на Алианц Лизинг България.
Всички взети решения ще бъдат отразени в актуализирания вариант на устава на дружеството.
При липса на кворум събранието ще се проведе на 10 март на същото място и при същия дневен ред.
Уставният капитал на дружеството възлиза на 1 204 082 лева, а основен акционер е Алианц България Холдинг АД с дял от 51% от акциите с право на глас. Останалите 49% се държат от ВХО Холдинг ГмбХ. Договорът между акционерите е сключен на 16 ноември 2006 година.
Алианц Лизинг България се представлява от Пламен Митев - председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор, Стоян Стоянов - изпълнителен директор, и Стойчо Кръстев - изпълнителен директор.
Алианц Лизинг България АД e универсална лизингова компания. Компанията предлага голямо разнообразие от лизнигови схеми, както на марките Мерцедес, Крайслер, Мицубиши и Рено, така и на всички видове марки нови и употребявани автомобили, техника и оборудване предпочитани от клиентите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във