Банкеръ Daily

Новини

Акционер в "Левски" поиска да се върне корпулентното дарение на Пеевски

Вторият по големина акционер във футболния "Левски" - Тръст "Синя България", публично призова ръководството на "синия" клуб да откаже дарението на бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски. По-рано през деня "Левски" обяви, че фирмата "Интръст", която е еднолична собственост на Пеевски, е дарила 500 000 лева. От Тръста обаче виждат дарението от "спорна политическа фигура" като "неприемливо".

Ето и цялата позиция на Тръст "Синя България":

Управителният съвет на Тръст "Синя България" намира полученото дарение от фирма "Интръст" ООД за неприемливо. Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК "Левски" АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай, че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза.

В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във