Банкеръ Daily

Новини

Агенцията за безопасносност на храните предприе мерки за борба с мароканските скакалци

Агенцията за безопасносност на храните предприе мерки за борба с мароканските скакалци, съобщиха от Министерството на земеделието. Насекомото е сериозно разпространено в районите на областите Благоевград и Кърджали. Характерно за него е, че при определена численост образуват стадна форма, която се движи в една посока, а при преминаване през определена територия унищожават всички посеви.
Експерти от отдел Контрол на продуктите за растителна защита и торове към Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград е извършила нужните проверки на районите, където миналата година е установен масово разпространение на вредителя. Взети са необходимите растително-защитни мерки. Има установени огнища и в необработваеми площи с висока плътност на кв.метра.
Очертани са районите, в които съществува опасност от увеличаване на популацията. Създадена е и организация между Областната дирекция в Благоевград и кметовете на населените места в застрашените райони за проследяване развитието на неприятеля и за предприемане на допълнителни растително-защитни мерки. Наблюденията върху застрашените райони продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във