Банкеръ Daily

Новини

АГЕНЦИЯТА ПО ГОРИТЕ ПОЛУЧИ ПРОТИВОПОЖАРНИ АВТОМОБИЛИ

На церемония в Пазарджик председателят на Държавна агенция по горите доц. Стефан Юруков връчи ключовете на първите 24 специализирани високопроходими автомобили за патрулиране и първоначална атака на пожари в горския фонд на страната. Екипи от служители по горите, обучени за работа със специализираната техника от италиански и български специалисти, започват 24-часови дежурства през пожароопасния сезон.
В резултат на проведена процедура по Закона за обществените поръчки, Държавна агенция по горите закупи 48 специализирани високопроходими автомобили на обща стойност 3,5 млн. лева.
Автомобилите, марка Тойота, модел „Хайлукс”, са снабдени с пожарен модул, разполагащ с резервоар за вода с обем 400 л, помпа с високо налягане, шланг и специализиран струйник. Осигурено е и допълнително оборудване – преносима бензинова помпа, маркучи и струйници, бензиномоторни триони и инструменти за гасене на горски пожари. Монтирани са GPS – устройства за проследяване, стационарни и мобилни радиостанции.
Разпределението на автомобилите е съобразено с пожароопасните територии в страната и районите с най-голям брой горски пожари за периода 2000-2009 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във