Банкеръ Daily

Новини

98% ОТ УЧИТЕЛИТЕ СТАЧКУВАТ

Няма да се допусне политизиране и намеса на политически фактори в решаването на трудовия спор и постигане на справедливите ни искания на учителите. Това заявяват в декларация от Единния стачен комитет.
Трите учителски синдиката се обръщат с дълбока благодарност към твърдостта и силата на духа, с която 98% от работещите в сферата на средното образование – учители и непедагогически персонал, отстояват вече двадесети ден справедливите си човешки и синдикални искания и буквално водят битка за оцеляването и просперитета на образователната система. Стачката продължава. Няма да има подписано стачно споразумение без вашия мандат, се казва още в декларацията.
В регионите е изпратено допитване по проект на споразумение, което не е договорено окончателно. От Единния стачен комитет очакват всички да го обсъдят и да го върнат своите предложения. Комитетът и ръководствата на трите учителски синдиката настояват не за оттегляне от преговорите на отделни министри, а за ефективни преговори без прекъсване, на базата на които да се реши острия социален конфликт.
В Единния стачен комитет се е получило подкрепа от Управителния съвет на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, от отделни федерации, синдикати и съюзи от страната и чужбина, за това да се решат бързо и справедливо поставените от българските учители проблеми, на основание чл. 15 от ЗУКТС, който гласи, че “...по време на стачка страните полагат усилия за окончателно уреждане на спора чрез непосредствени преговори, посредничество или по друг подходящ начин”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във