Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 28 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 28 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Рейтингов тероризъм

Международните агенции за кредитен рейтинг си навлякоха всеобщата омраза на европейския политически елит и нищо чудно да бъдат обявени за персона нон грата от Европейския съюз. Европейският комисар за вътрешния пазар и услугите Мишел Барние заяви в началото на седмицата, че ще настоява да се забрани на трите водещи рейтингови агенции да оценяват риска на държави, които получават помощ от международни организации. Всичко по темата четете в новия бр. на в. БАНКЕРЪ.

Кризата и пианистите на Борисов

Борисов преполовява мандата си. Министрите вече подготвят отчети какви са ги свършили и съвсем очаквано наблягат на изпълнението на антикризисните мерки. Имат си сламките от предишния вот на недоверие, при който не им се наложи да блестят с ораторски умения. Защото депутатите на Бойко Борисов ги лишиха от безплатен ефир, като уж заради траура за жертвите в автобусната катастрофа гласуваха дебатите да не се излъчват от БНТ и БНР. Вече е сигурно, че дни преди преполовяването на правителствения мандат ще има и нов вот на недоверие.За провалите Цветанов и Шенген, за митниците, черните партийни каси и контрабандата, за забравените антикризисни мерки, гласувани преди година. За всичко свършено досега от кабинета Борисов четете в новия в. БАНКЕРЪ

Здравеопазването ни изоставя децата си

Министерски съвет одобри таван от 180 000 лв. за трансплантация на дете в чужбина. Съвместният отказ на финансовото и здравното ведомство да дават необходимите средства за животоспасяващо лечение на нуждаещите се малчугани обаче е само капка в морето на абсолютния държавен непукизъм по отношение на детското здравеопазване. Камара от натрупали се проблеми има и с децата, болни от епилепсия. Вече делим първите места, заедно с Албания и Румъния, за най-висока детска смъртност в Европа. Нараства и процентът на мъртвородените и недоносените бебета. Пирамидата се руши в основите си. Как става това четете новия брой на в.БАНКЕРЪ.

Топлофикация на ръба на имплозията

Огромно вътрешно напрежение се трупа в едно от най-големите енергийни дружества в страната - Топлофикация София, от чиято нормална работа зависят не само стотици хиляди потребители, но и стабилността на цялата енергийна система. Повече от сигурно е, че ако проблемът не бъде решен навреме, ще се стигне до протести и стачки, което ще се отрази на нормалното му функциониране непосредствено преди началото на предстоящия отоплителен сезон. Всичко по темата - в новия брой на БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

Не изненадахме ЕК с правосъдието си

Призраци се разшетаха у нас седмица преди излизането на редовния мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешния ред. Най-пъргав е призракът на страха. В резултат на шетнята му получената предварително в правосъдното министерство чернова на доклада се разтече в медиите като вода от разсъхната каца. Въпреки че официалната версия ще бъде оповестена на 20 юли, а предварителната е само за служебно ползване от членовете на кабинета, неназовани източници захраниха обилно журналистите с тежки евроконстатации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във