Банкеръ Daily

Новини

България ще бъде домакин на двадесет и втората Конференция на Енергийната Харта

България ще бъде домакин на предстоящата двадесет и втора Конференция на Енергийната Харта, която ще се проведе в края на 2011 година в София. За това са се договорили на работна среща министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и секретарят на секретариата на Енергийната Харта Андре Мерние, съобщиха от министерството.
Един от важните въпроси, които ще бъдат обсъдени по време на предстоящата Конференция, е изборът на нов Генерален секретар на Секретариата на Енергийната харта, за чиято длъжност са получени три кандидатури - на проф. Серджио Гарриба (енергиен експерт в Министерството на външните работи на Италия), на Славчо Нейков (директор на Секретариата на Енергийната общност) и на д-р Урбан Руснак (ръководител на проект, Проект за външна енергийна сигурност на Словакия).
Сред темите на конференцията се открояват модернизацията на процеса на Енергийната харта с оглед отразяване на новите реалности, настъпили през последните години в енергийните отношения в световен мащаб и отчитането на свързаните с тях предизвикателства, пред които са изправени страните-членки на Енергийната харта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във