Банкеръ Daily

Новини

Цецка Цачева води българската официална делегация на традиционните чествания на 24 май във Ватикана и Рим

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде начело на българската официална делегация на традиционните чествания на 24 май във Ватикана и Рим.
В състава на делегацията са заместник-председателите на парламента Христо Бисеров и Павел Шопов, заместник-председателят на парламентараната група на ГЕРБ Тодор Димитров и народните представители проф. Андрей Пантев и Йордан Бакалов. В делегацията са включени членове на правителството, представители на Светия Синод на Българската православна църква, на Католическата църква, изявени български учени и културни дейци.
На 23 май председателят на Народното събрание Цецка Цачева и водената от нея делегация имаха аудиенция при Негово Светейшество папа Бенедикт ХVІ.
В 9.40 часа на днес председателят на парламента и водената от нея делегация ще се поклонят на гроба на Св. Кирил в базиликата “Сан Клементе” в Рим и ще присъстват на молебена, който ще бъде отслужен там. По-късно председателят на Народното събрание ще положи венец на българската плоча в базиликата “Санта Мария Маджоре”, където са получили официално признание славянските книги.
Българската делегация ще посети и храма “Св. Св. Викентий и Анастасий”, използван за служение от българската православна общност в Рим. По време на визитата си в България от 23 до 26 май 2002 г. папа Йоан Павел ІІ обяви, че Светият престол предоставя храма на българската общност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във