Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 20 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 20 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Кешовите преводи криза не ги лови
Умилителната реклама Татко ни прати парички на една от международните компании за бързи преводи, която в края на миналата година се завъртя по телевизиите, придобива все по-голяма актуалност. Защо ли? Обяснението е просто. Само през първите три месеца на 2011-а преводите към България от нейни граждани, работещи в чужбина, са около 190 млн. евро, или с близо 4 млн. евро повече в сравнение със същия период на 2010-а. Как и защо кешовите преводи за избягали от кризата, ще научите от новия брой на финансовия седмичник.

Кое е първичното - волана или ръцете?
Гражданска отговорност да се купува от всеки активен шофьор, а не за колата. Това е най-новата идея, която се върти на застрахователния пазар.
Ако единствено шофьорът е ангажиран с такава застраховка, много по-добре ще може да се премери рискът от катастрофи и цената на полицата ще бъде адекватна на поведението на съответния водач, смятат експертите. А дали е така - четете само във в. БАНКЕРЪ.

БАКБ ще бъде банка на бизнеса
Българо-американската кредитна банка (БАКБ) ще бъде банка на бизнеса, казва Цветелина Бориславова в ексклузивно интервю за в. БАНКЕРЪ. Защо дамата реши да се върне в банковия сектор, след като го напусна в края на 2010-а, продавайки на Кей Би Си Банк пакета си от акции в СИБАНК, ще научите само от страниците на финансовия седмичник.

Русия играе ва банк за Южен поток
Активността на Русия около изграждането на газопровода Южен поток през последните няколко месеца става все по-голяма и последователните й усилия за постигане на набелязаната цел са напът да дадат резултат. Май и юни ще се окажат решаващи за съдбата на проекта на Кремъл, особено след като стана ясно, че най-сериозният конкурент - газопроводът Набуко, продължава да буксува. Защо - ще разберете само от новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Цветков излетя заради летището и РВД
Смяната на министъра на транспорта Александър Цветков с доскорошния му заместник Ивайло Московски съвсем не е заради оперативната програма Транспорт, както всички се опитват да ни внушат. Отлично осведомени източници от ГЕРБ споделиха, че Цветков е бил хванат в крачка, че назначава свои хора на Летище София и в Държавното предприятие Ръководство въздушно движение. Подробностите - само във в. БАНКЕРЪ.

Прокурори влизат в общините Родопи и Костенец
Председателят на Сметната палата Валери Димитров изпрати на главния прокурор Борис Велчев докладите от проверките на общините Родопи и Костенец миналата седмица. Одиторите са стигнали до заключението, че те съдържат данни за престъпление. Какви са провиненията на кметовете, четете само във в. БАНКЕРЪ.

Освежаване на кабинета или битка на лобита
Транспортният министър Александър Цветков подаде оставка, за да не бъде уволнен. След очеваден натиск сама си тръгна и шефката на НОИ Христина Митрева. Изгърмя и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев. Плюс още няколко по-дребни риби. Какво обаче следва оттук нататък - ще прочетете само на страниците на в. БАНКЕРЪ.

Лекари и сестри напускат потъващия кораб
България налива милиони за образованието на лекари и медицински сестри, а повечето от тях бягат в чужбина веднага щом вземат дипломата си в ръка. В такъв случай как държавата би могла да извлече дивиденти от кадрите си? Според премиера Бойко Борисов отговорът е елементарен - като ги трансферираме по подобие на футболистите. Само за първото тримесечие на 2011-а 145 лекари са напуснали страната, показва официалната статистика. Според неофициалната обаче около 1200 медицински специалисти годишно казват адио на българските болници. Всичко по темата - в новия брой на БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
ПАРЛАМЕНТЪТ НА ХОД ЗА КОНФИСКАЦИЯТА

Най-силният законодателен акт на кабинета Борисов е готов за Народното събрание. Дългоочакваният законопроект за гражданската конфискация беше одобрен от Министерския съвет тази седмица. Такава точка не фигурираше в дневния му ред, но за закон, който е на дневен ред у нас второ десетилетие, това е дреболия. Това личи и от необичайно пространните мотиви на авторите на проекта от Министерството на правосъдието, в които се казва, че корупцията се е превърнала в най-важния проблем, пред който е изправена страната. А конфискацията на облагите от престъпна дейност и от административни нарушения се смята за ефикасно средство за борба срещу организираната престъпност и корупцията...

Facebook logo
Бъдете с нас и във