Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 19 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 19 на вестник БАНКЕРЪ четете:

СОФИЯ НЕХАЕ ЗА 20 МЛН. ЛВ.
Отдавна е пресметнато, че приходите от външна реклама биха могли да попълват столичния бюджет - според експерти при добро управление сумата би могла да достигне и 20 млн. лева. Но през последните години фирмите и местните управници положиха усилия това да не стане. За 2010 г. например общината е събрала едва около 3 млн. лв. от хилядите билбордове, плакати и от всякакви други форми на реклама. Защо в София цари пълен хаос в рекламния сектор, четете във в. БАНКЕРЪ.

ГЕРБ ПРИЛАПВА БИЗНЕС ПАРТИИТЕ
Кметските избори през 2007 г. ще бъдат запомнени с дебюта на бизнес партиите в местната власт. Предстоящите вероятно ще останат в историята с партийното рейдърство, което ГЕРБ започна по места. Коя е основната причина за настойчивите опити на управляващите да погълнат бизнес партиите по места или да ги накарат да играят по техните правила? Отговорът - в новия брой на финансово - икономическия седмичник.

СЪДЕБНИ ПАНАИРИ ОКОЛО ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР
Икономическото министерство заподозря пловдивския съд в некоректност. Министерските юристи поискаха отвод на съдията докладчик по делото за възстановяване на контрола на държавата върху Международен панаир Пловдив АД Красимир Коларов. Според тях съдия Коларов е получил делото от председателя на Пловдивския апелативен съд Георги Чамбов, без то да е било разпределяно по електронен път, което нарушава гарантираното от закона спазване на принципа на случаен подбор. Всичко за поредните панаири около Пловдивския панаир - в новия БАНКЕРЪ.

ХИМКО СТАНА КОРПОРАТИВНА ПАРЯСНИЦА
Несъстоятелността на торовия завод Химко АД ще разглежда отново Врачанският съд на съдебното си заседание на 17 май. Делото бе заведено от основните кредитори на Химко АД - Булгаргаз и НЕК, след като в.БАНКЕРЪ в своя публикация напомни, че те имат да прибират милиони от торовото дружество, а всички срокове за започване на плащанията по оздравителната програма отдавна бяха изтекли. Кой какво има да получава и да взима от многострадалното Химко, можете да прочетете в БАНКЕРЪ.

БАНКИТЕ ВАДЯТ НА ТЪРГ ХОТЕЛИ И ФАБРИКИ
Кризата приключвала, бюджетът се пълнил, икономиката се събуждала. Няма да изреждаме хвалбите на управляващите, които всеки ден заливат като пълноводен поток ошашавения електорат.
Но има и други новини, които повечето медии удобно пропускат, и те са за растящия брой фалирали предприятия и за увеличаващата се армия от безработни - хора, които често наред с работата си губят жилището и имуществото си. Тези факти се набиват на очи не само в проучванията на различните браншови обединения, но и в статистиката на БНБ за броя на необслужваните кредити. Как се стигна до това банките да вадят на търг хотели и фабрики - четете само във финансовия седмичник.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
ПРОКУРОР ЗА ПЕТ ГОДИНИ В ЗАТВОРА!
Софийският градски съд (СГС) наказа в петък (13 май) с пет години и шест месеца лишаване от свобода бившия прокурор от Плевен Георги Велков, съобщи Софийската градска прокуратура (СГП). Съдът тикна за четири години зад решетките и неговия съучастник - плевенския бизнесмен Илиян Михайлов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във