Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 19 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 19 на вестник БАНКЕРЪ четете:

Ще подреди ли София рекламите?

Отдавна е пресметнато, че приходите от външна реклама биха могли да попълват столичния бюджет - според експерти при добро управление сумата би могла да достигне и 20 млн. лева. Но през последните години фирмите и местните управници положиха усилия това да не стане. За 2010 г. например общината е събрала едва около 3 млн. лв. от хилядите билбордове, плакати и от всякакви други форми на реклама. Защо в София цари пълен хаос в рекламния сектор, четете във в. БАНКЕРЪ.

ГЕРБ прилапва бизнес партиите

Кметските избори през 2007 г. ще бъдат запомнени с дебюта на бизнес партиите в местната власт. Предстоящите вероятно ще останат в историята с партийното рейдърство, което ГЕРБ започна по места. Коя е основната причина за настойчивите опити на управляващите да погълнат бизнес партиите по места или да ги накарат да играят по техните правила? Отговорът - в новия брой на финансово - икономическия седмичник.

Съдебни панаири около Пловдивския панаир

Икономическото министерство заподозря пловдивския съд в некоректност. Министерските юристи поискаха отвод на съдията докладчик по делото за възстановяване на контрола на държавата върху Международен панаир Пловдив АД Красимир Коларов. Според тях съдия Коларов е получил делото от председателя на Пловдивския апелативен съд Георги Чамбов, без то да е било разпределяно по електронен път, което нарушава гарантираното от закона спазване на принципа на случаен подбор. Всичко за поредните панаири около Пловдивския панаир - в новия БАНКЕРЪ.

ХИМКО ПАК ПОД ВОДА
Несъстоятелността на торовия завод Химко АД ще разглежда отново Врачанският съд на съдебното си заседание на 17 май. Делото бе заведено от основните кредитори на Химко АД - Булгаргаз и НЕК, след като в.БАНКЕРЪ в своя публикация напомни, че те имат да прибират милиони от торовото дружество, а всички срокове за започване на плащанията по оздравителната програма отдавна бяха изтекли. Кой какво има да получава и да взима от многострадалното Химко, можете да прочетете в БАНКЕРЪ.

Ъперкът от Страсбург за безкрайните дела

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург нанесе мощен удар върху абсурда, наречен българско правораздаване, давайки на държавата едногодишен срок да реши проблема с безкрайните съдебни процеси. Ултимативното искане идва в резултат на две пилотни решения по жалби на български граждани. От тях съдът прави извода, че е налице системен проблем с продължителността на наказателните, гражданските и административните дела в България. За решаването му чрез създаване на подходящ законов механизъм съдът определя 12-месечен срок, който ще започне да тече от влизане в сила на двете решения. Те бяха оповестени във вторник (10 май) и ако не бъдат обжалвани пред Голямата камара на ЕСПЧ, ще влезнат в сила в тримесечен срок.
Подробности за ултиматума четете в Параграф 22, приложение на в.Банкер за законност и власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във