Банкеръ Daily

Новини

В новия брой на вестник Банкеръ

ДАНЪЧЕН РАЙ ЗА ПЛАСЬОРИТЕ НА ВЯРА
Над хиляда свещеници се трудят в системата на Българската православна църква. За всеки един от тях трябва да се плаща месечно по 130 лева за здравно и социално осигуряване. Но това не се случва. Много от поповете вече са с прекъснати здравноосигурителни права, не могат да се лекуват и да се пенсионират. Църквата системно погазва българското трудово законодателство, което сложи началото на проверките от страна на държавните органи. Всичко по темата ще намерите само в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

ДЯНКОВ ИЗИГРА ГОЛЯМ ШЛЕМ СРЕЩУ ДРУМЕВ
Ерата Христо Друмев в Националния дворец на културата приключи отведнъж. Изненадващо за всички, а и за него самия. В сряда Министерският съвет прие разпореждане за образуване на еднолично акционерно дружество с държавно участие на капитала на Национален дворец на културата - Конгресен център София ЕАД. Дружеството е универсален правоприемник на Творческо стопанско обединение Национален дворец на културата. По силата на това решение, след като приключат назначените вече одити от Държавния финансов инспекторат, то ще премине към Министерството на културата. Защо е време старото ръководство на НДК да си почива ще научите от новия брой на БАНКЕРЪ.

ВАС ВЪРНА МЕГАПОРЪЧКА ЗА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ
Да спечелиш обществена поръчка на някое министерство, Народното събрание или на друга институция, пък било и за доставка на тоалетна хартия, е лелеяна мечта за всяка фирма. Затова конкуренцията е не само жестока, но и често излиза извън правилата на феър плея. Типичен пример за това е централизираната поръчка за доставка на самолетни билети за държавната администрация. Подробности около споровете за това да прибере 30-те млн. лв., за да урежда хилядите полети на армията от чиновници до края на 2011-а, четете във в. БАНКЕРЪ

ДА ОЦЕЛЕЕ С ЧЕРЕН ТРУДОВ ПЕЧАТ
Десет държави (Белгия, Германия, Ирландия, Франция, Италия, Люксембург, Холандия, Австрия, Великобритания и Малта) либерализираха режима за работа за източноевропейците, приети в Европейския съюз през 2004-а, но запазиха рестрикциите си за българи и румънци. Ограниченията могат да отпаднат в края на тази година, когато приключва вторият преходен период от разширяването на Евросъюза, но това едва ли ще се случи. Как оцеляват нашенците на забранения пазар на труда в Австрия ще научите от новия брой на БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ГДБОП ЗА НАСИЛИЕ

Софийската районна прокуратура ще анализира действията на антимафиотите, участвали в ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов на 1 април 2010 г., стана ясно в четвъртък (5 май) от изявление на прокурор №1 Борис Велчев.
Повод за проверката е разпространеният запис от охранителна камера в офиса на Попов, разкриващ детайли от нахлуването на маскираните спецполицаи и самото му задържане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във