Банкеръ Daily

Новини

Alpha Bank намали лихвените проценти по жилищните кредити

Alpha Bank намали лихвените проценти по жилищните кредити за покупка, рефинансиране, строителство и ремонт. От 15 март плаващият лихвен процент по кредитите в евро бе свален с 0,55 на сто. Клиентите могат да се възползват от 6,79% фиксиран лихвен процент през първите две години от кредита, като след изтичане на този срок се преминава към плаващ лихвен процент, образуван от 3М EURIBOR плюс надбавка от 6,00% при превод на работна заплата (към 17 март 2011 – 7,17%).
Ипотечният кредит е без такси кандидатстване и одобрение до края на април 2011 година. По време на промоционалния период на клиентите се предоставя и 50% по-ниска такса за предсрочно погасяване, т.е. 2,5% през първите пет години, след изтичане на които такса за предсрочно погасяване не се дължи.
Alpha Жилищен кредит дава възможност за финансиране до 100% и максимален срок на изплащане до 30 години.
Банката предлага още едно улеснение на клиентите си – проверка на месечната вноска чрез SMS. До края на април 2011 всеки, който изпрати съобщение на номер 1855 със сумата на желания кредит и годините за изплащане, ще получи отговор чрез SMS от банката за месечната вноска в евро. Цената на едно съобщение е 0,60 лв. с ДДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във