Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 11 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 11 на вестник БАНКЕРЪ четете:

ФАБРИКИ НА КИЛОГРАМ
Макар че според статистиката кризата в България свърши някъде през есента на миналата година, никой не може да отрече, че реалната икономика продължава да се тресе от проблеми. Десетки промишлени предприятия пък си търсят нови собственици. Кои са те и как се стигна дотук, четете само във в. БАНКЕРЪ.

ПОДБОРЪТ НА МЛАДЕНОВ
Бихте ли искали съдбата ви (когато сте в чужбина) да е в ръцете на търговка на китайска козметика, на винопроизводител или на изпълнителен секретар в тъканна банка? Такива ценни кадри може да се наложи да ви помагат в Китай, Канада, Германия, Гърция или в друга точка на света, където България има генерални консули. Защо - отговорът ще намерите само в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

ГОРИВАТА ПОДПАЛИХА ДЪРЖАВНАТА ЧЕРГА
Може ли държавата да намали цените на бензина? Това със сигурност е най-често задаваният въпрос напоследък. В създалата се напрегната ситуация управляващите отново не реагираха по най-добрия начин, притиснати от протестите на превозвачи, шофьорите и опозицията. Повече за това как горивата подпалиха държавната черга, четете в новия брой на финансовия седмичник.

НАП НА ВОЙНА С ДАНЪЧНИТЕ ИЗМАМИ
Няма почивка за агентите на приходната администрация! След като през почивните дни пребродиха нашите курорти, се оказа, че почти не се издават касови бележки. Впрочем данъчните регулярно вършеят из морските и планинските курорти и правят т. нар. 24-часови живи проверки. Защо практическите резултати от това обаче се оказват доста противоречиви, ще научите само от в. БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
СПЕЦБЕЗДЕЛНИЦИ СРЕЩУ МАФИЯТА
Популярният водевил, наречен спецсъд, свършва. Актьорите могат да се поздравят един друг, защото след като се подърляха някое време, все пак всички остават доволни и никой нищо не губи. А мафията, която спецсъдът уж трябва да подхване, вместо реквием може да се отпусне, тананикайки си ехидно Ода на радостта. Или по-скоро: О-о-о, Тигре, Тигре, имаш ли пари...
Тези дни разбрахме как стъпканата от бандитите държава ще отвоюва себе си (любопитна конструкция, нали?) от мафията. Това ще стане с усилията на няколко десетки високоплатени съдии, следователи и прокурори, които предстои да бъдат прехвърлени на щат в структурите на специализираните съдилища, прокуратури и органи на досъдебното производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във