Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 10 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 10 на вестник БАНКЕРЪ четете:

ДС В ДС
Как бившият офицер от Държавна сигурност, впоследствие десен политик, сега заместник-кмет на София Минко Герджиков, вдигна данък сгради на софиянци чрез ново райониране? Интересни факти за тайната операция четете в уводния материал на в. БАНКЕРЪ.

ЦООП ЦОПНА В БАТАКА НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ
От миналата година Централният орган за обществени поръчки уж се захвана с неразбориите в процедурите по възлагане на обществени поръчки, но особен резултат така и не видяхме. А иначе плановете бяха да се ограничат до минимум възможностите за корупция, и най-важното - да се оптимизират разходите. Как и защо централният орган цопна в батака на обществените поръчки, четете на страниците на в. БАНКЕРЪ.

ВЛАКОВЕ НА УЖАСИТЕ
На ръба на катастрофата заради неизправни, амортизирани и неподдържани железопътни линии, мостове и укрепителни съоръжения и сигнализация са всеки ден българските влакове и стотиците пътници, които се возят в тях. Защо железниците балансират на ръба на катастрофата, ще научите от новия брой на в. БАНКЕРЪ.

АКЦИОНЕР В БАНКА?
БНБ може да не ви разреши!
Сливания, поглъщания, смяна на акционерите... Все нормални неща, които се случват в една пазарна икономика, още повече когато тя е в криза. У нас за тях е характерно и друго: не минават без скандали. И тъй като сега се водят преговори за придобиването на три банки - БАКБ, ТЕКСИМБАНК и НЛБ Банк, не е лошо хората да знаят, че не всяка фирма, която кандидатства за покупката им, може да стане собственик. Защо - отговорът ще намерите само във финансовия седмичник.

ИНФАРКТНИ ДАЛАВЕРИ С ИНФАРКТИТЕ
Елитните клиники, снабдени с най-висококачествена кардиологична апаратура като столичните Св. Ана, Св.Екатерина и Токуда, за които от години се знае, че са сред най-натоварените, а лекарите, работещи в тях, се нареждат между светилата в световната медицина, миналата година са усвоили много по-малко средства в сравнение с провинциалните кардиологични здравни заведения. Какъв е проблемът и какво показва справката за отчетените прегледи в ангиографските зали на водещите столични сърдечни клиники - ще разберете само от в. БАНКЕРЪ.

МИРО НОСИ, СИМО МЕСИ... БВП
Само военни почести не бяха отдадени на ръста на БВП за четвъртото тримесечие на миналата година. Пророчествата на финансовия министър за край на кризата най-после се метрифицираха. Премиерът, преливащ от компетентност, обяви края на мъките ни. Ръст от 1.7% на БВП! Повече за това как земеделският министър Мирослав Найденов се оказа важен проинфлационен фактор, ще разберете само от финансовия седмичник.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
ОЩЕ ЕДИН ХИТ: ВОЕННАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ
Иде ли времето за нов хит на Веселин Маринов? Отговорът може да е и положителен, ако Министерският съвет приеме подготвяния от няколко месеца проект на закон за Военната полиция.
Документът още не е видял бял свят, но стана повод да прехвърчат искри между вътрешния шеф Цветан Цветанов и военния министър Аню Ангелов по време на заседанието на кабинета миналата седмица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във