Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 9 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 9 на вестник БАНКЕРЪ четете:

КЗК СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С 30 МЛН. ЛЕВА
Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбите на България ер и Елит травъл интернешънъл срещу централизираната обществена поръчка за доставка на самолетни билети за държавната администрация, с което сложи край на продължилите повече от три месеца спорове около търга. Кой в крайна сметка ще прибере 30-те млн. лв., за да урежда хилядите полети на армията от чиновници, четете в новия брой на БАНКЕРЪ.

ДЯНКОВ Е ОБЕЗВЕРЕН
Финансовият министър Симеон Дянков ще бъде лишен от вероизповеданията, но ще поеме като нови ресори държавните чиновници, българите в чужбина и държавния архив. Това е (пред)последното решение, което се готви да приеме Министерският съвет, съобщи добре информиран източник от кабинета. Как изведнъж Дянков се оказа обезверен, ще научите от новия брой на финансовия седмичник.

ЗАЛЪГАЛКИТЕ С ТОКА ПАК СА НА МОДА
Дойде часът за поредния безсмислен епизод от сапунката Определянето на цените на тока. По станалия вече банален сценарий трите енергодружества в страната искат увеличение на тока. Комисията за енергийно и водно регулиране пък първо се репчи, а после кляка. Къде трябва да фокусира усилията си регулаторът и защо залъгалките с тока пак са на мода, четете само във в. БАНКЕРЪ.

УПРАВНИЦИТЕ СИ ИЗБРАХА ЧИСТАЧКИ
Рамкови споразумения за почистването и поддържането на десетките сгради, в които се помещава изпълнителната власт - министерства, агенции и комисии, са подписани и с петте фирми, които участваха в конкурса на Централния орган по обществените поръчки. Кой ще лъска кабинетите на управниците и колко пари ще вземе за това - отговорите само на страниците на БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
САЩ похвали ГДБОП
Рейтингът на вътрешния министър Цветан Цветанов, който от няколко месеца пада заради скандалите с подслушването и недотам ясният му имотен просперитет, неочаквано се подпря на твърдо. Този път патерицата за сриващия се имидж на МВР-шефа (според изследване на Галъп доверието към него сред българите е паднало до едва 29 пункта) се оказа презокеанска.
Държавният департамент на САЩ публикува в официалния си сайт навръх националния ни празник 3 март (сряда) 28-ото издание на годишния си доклад Международна стратегия за контрол на наркотиците. Есенцията на написаното за България в документа е, че правителството ни, и по-специално Министерството на вътрешните ни работи, в последните няколко години са направили забележителни подобрения в борбата си срещу международния наркотрафик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във