Банкеръ Daily

Новини

В новия брой на вестник Банкеръ

В НОВИЯ БРОЙ 8 на ВЕСТНИК БАНКЕРЪ ЧЕТЕТЕ:

ЛЕСНИ ПАРИ ЗА... МОНОПОЛИ
Всеки, който е ходил на пазар, със сигурност се е сблъсквал с добре познатия у нас похват да те ударят в кантара. Плащаш си като поп примерно за кило домати, а като премериш на контролната везна, се оказва, че са ти сложили 100 грама по-малко. И докато на пазара е далеч по-лесно да се усетиш и да реагираш, ако имаш съмнения, не така стоят нещата комуналните фирми, които отчитат показанията на електромери, водомери, топломери... Да не говорим, че голяма част от доставчиците на този вид услуги са си наредили пъзела така, че у тях да е и хлябът, и ножът. Всичко по темата четете в БАНКЕРЪ.

ЧИНОВНИЦИ СЕ УРЕДИХА С КЛАМЕРЧЕТА И ХАРТИЯ
Първата възложена централизирана обществена поръчка вече е факт. Министерството на финансите е сключило рамкови споразумения с победителите в процедурата за доставка на канцеларски материали и хартия за изпълнителната власт и нейната администрация. Официално информация за това не бе разпространена, нищо че избраните фирми ще си поделят 4 млн. лева от парите на данъкоплатците. Така или иначе, очакванията надпреварата за клиент като държавата да бъде изключително интересна не се оправдаха. Защо, ще научите само от в. БАНЕКРЪ.

ЯЗОВЕЦ ОКОЛО КУРНИКА НА ПОЗИТАНО
Наскоро президентът Георги Първанов направи изненадваща визита в централата на БСП - първата за 10-те години след избирането му за президент. Този факт остана сравнително незабелязан в лавината от скандали и трагикомични изяви на политиците, но би било неправилно да бъде подценен. Първанов нищо не прави случайно, което дава още един аргумент да се взрем по-внимателно в неговия набег на Позитано 20. Подробности, в новия брой на БАНКЕРЪ.

ЯЗОВИР ИСКЪР СЕ НУЖДАЕ ОТ СПАСИТЕЛЕН ПОЯС
Да се вземат решения, които създават напрежение, а неизбежно и врагове в година на избори е доста рисковано занятие. Дали правителството ще съумее да разреши по категоричен начин оплетените казуси за собствеността на терените около язовирите и строителните безчинства върху тях ще научите само от в. БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА В. БАНКЕРЪ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:
ЦВЕТАНОВ ЧИСТ, ПОСОЧИ ДРУГИТЕ

Националната агенция за приходите (НАП) трябва да провери президента Георги Първанов, а също и всички политици от прехода. За това призова вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в петък (25 февруари ).
Предложението на МВР-шефа дойде в отговор на огласената предишния ден в парламента детайлна данъчна ревизия на вицепремиерското семейство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във