Банкеръ Daily

Новини

90% ОТ ФИРМИТЕ В НОВИ ПАЗАР МИНАХА НА ГАЗ

Газоснабдяване Нови Пазар АД, дъщерно дружество на Овергаз Инк. АД, газифицира над 90 процента от индустриалните потребители в общината. В скоро време и останалите промишлени обекти ще минат на синьо гориво, тъй като са в процес на газификация, съобщават от дружеството.
На природен газ са най-големият консуматор в Нови Пазар - фирмата Ново стъкло ЕАД, с месечно потребление от 750 000 кубически метра. Веднага след това в класацията на потребителите-гиганти са Мера глас ЕООД и Лебед глас ЕООД.
Всички училища, детски градини и ясли в общината са газифицирани. Остават само местното читалището и спортната зала в града. Газоснабдяване Нови Пазар има готовност за незабавното им включване в мрежата, когато бъдат завършени техните вътрешни газови инсталации.
Дъщерното дружество на Овергаз Инк. изгради 25 873 000 метра газоразпределителна мрежа в Нови Пазар за последните 5 години.
За първите девет месеца на 2007 година продажбите на синьо гориво наближават 10 милиона кубически метра, като до края на декември се очаква да стигнат 13 милиона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във