Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 44 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 44 на вестник БАНКЕРЪ четете:

ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ДЯДО КОЛЕДА, СА ОПАСНИ

Твърди Лешек Балцерович. В новия брой четете цялото интервю на бащата на шоковата терапия дадено специално за в. БАНКЕРЪ

СТАБИЛНОСТТА НА БАНКИТЕ БАВНО КОРОЗИРА

Банковият сектор сякаш е имунизиран към кризата, която разяжда българската икономика. Поне такова е първото впечатление от балансовите им данни. За една година активите му са нараснали от 69.9 млрд. на 72.15 млрд. лв., а общият размер на собствения му капитал се е увеличил от 9.21 млрд. на 9.69 млрд. лева. Ситуацията обаче съвсем не е толкова розова, колкото изглежда. Самият факт, че активите са нараснали, а приходите от дейността са замръзнали на нивото от 2009-а, е достатъчно тревожен сигнал. Как и защо стабилността на банките бавно корозира, ще научите от новия брой на финансовия седмичник.

БАГЕРИТЕ РЪМЖАТ ЗАСТРАШИТЕЛНО КРАЙ ЯЗОВИР ИСКЪР

Дирекцията за национален строителен контрол ще събори 30 незаконни строежа около язовир Искър до края на годината. Контролният орган извърши проверки за незаконно строителство още през 2007-а. И макар че тогава бяха издадени заповеди за премахването на 90 сгради, досега не се забелязват особени резултати от напъните на инспекторите. Как след години умуване багерите започнаха да ръмжат край язовир Искър ще разберете само от страниците на БАНКЕРЪ.

ЩЕ ТРЕПЕРИМ ЛИ ПРЕД СНЕГА ЗА ПОСЛЕДНО?

Ще бъдем ли и тази година заложници на снега? Този въпрос със сигурност тормози всеки, на когото му се налага да пътува и през зимата по републиканската пътна мрежа. На пръв поглед ситуацията сякаш е под контрол, но по това време тя винаги е изглеждала така. Има ли пари за зимно почистване на страната или и тази година ще се смиряваме пред обилните снеговалежи - подборностите само във в. БАНКЕРЪ.

Съдът погали Галеви

Съдебният сериал Държавата срещу братя Галеви се оказа с очакван край. След повече от две години подгряване на общественото мнение от МВР и прокуратурата на 4 ноември състав на Кюстендилския окръжен съд, председателстван от Мирослав Начев, оправда по всички обвинения дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-популярни като Братя Галеви. Така те се оказаха невинни и се прибраха в Дупница чисти като новородени младенци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във