Банкеръ Daily

Новини

Заснежени и заледени участъци има по високите места на Родопите и Боровец

Заснежени и заледени участъци има по високите места на Родопите и Боровец, които се опесъчават, съобщиха от Изпълнителната агенция Пътища.
Мокри пътни участъци има по високите и усойни места в областите Враца, Видин, Силистра и Ямбол, както и в проходите Петрохан и Шипка и по високите части на област Смолян.
Поради мъгла е намалена видимостта: до 30 м в района на Полски Тръмбеш и Свищов - до 50 м в областите Ловеч и Търговище, както и в Хасково,Свиленград и Димитровград - до 100 м в района на Търговище, Прохода на Републиката и в областите Враца, Силистра, Видин, Разград и Русе - до 150 м в районите на Гурково и Радомир, както и в област Ямбол
Затворени са проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена и Дюлински, който е за товарни автомобили.
Забранено е преминаването на автомобилис обща маса над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица, поради пропаднал пътен участък в следствие на дъждовете.
Забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Петрохан, Вратник, по пътя Черница - Сунгурларе - Чубра, Димово - Костичовци - Дреновец - Брусарци, -Монтана, Костенец - Самоков, София - Самоков между км 39 и 86 и по пътя Бургас - Слънчев бряг с обход през Бургас - Каблешково и Тънково.
Забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 12 тона по пътя Рупци - Червен бряг. Обходът е през Луковит - път ІІІ 306 - Червен бряг и обратно.
Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, гл.път II-55 В.Търново-Ст.Загора, прохода Хаинбоаз, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, Белица-Загражден, в района на Мечи дол и района на Козница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във