Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 40 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 40 на вестник БАНКЕРЪ четете:

ГАГАУЗОВ КОРИГИРАЛ ХАРЧОВЕТЕ НА МРРБ С МИЛИОНИ

Ако Асен Гагаузов бе финансов министър в кабинета на тройната коалиция, а не отговорник за регионалното развитие и благоустройството, тежко и горко й се пишеше на страната ни. Подобен извод лесно може да се направи, ако човек разлисти доклада с резултатите от одита на финансовото управление на министерството за периода от 1 януари 2008-а - 31 декември 2009-а. Как и защо бившият строителният министър Гагаузов е коригирал харчовете на подопечното си ведомство с милиони, четете във в. БАНКЕРЪ.

СМЕТНАТА ПАЛАТА МЕЖДУ ПРИНЦИПАТ И ДОМИНАТ

Когато става дума за раздаване на мандатни длъжности, депутатите са особено активни. Това се потвърди и при обсъждането на проектозакона за Сметната палата в парламентарната Комисия по бюджет и финанси. За разлика от дебатите по други не по-малко важни закони сега народните избраници се оказаха добре подготвени. Причината е, че приемането на закона ще доведе до избор на ново ръководство на върховния одитен орган, и то преди да е изтекъл мандатът на старото. За кого и защо е важно кой ще застане начело на Сметната палата, ще научите от страниците на БАНКЕРЪ.

ВОЙНАТА НА СЛУШАЛКИТЕ

Точно девет месеца след края на миналата година Комисията за регулиране на съобщенията сколаса да сглоби и публикува в ИНТЕРНЕТ доклада за дейността си през 2009-а. През 2009-а пазарът на електронни съобщения е в размер на 3.325 млрд. лв., или 1.7 млрд. евро. Много или малко е това и кои са новите играчи на пазара, четете само във в. БАНКЕРЪ.

ЗАКРИВАНЕ НА БОЛНИЦИ И ДОПЛАЩАНЕ ПРЕЗ 2011-А

Само за седмица властта се раздели с втория си здравен министър от началото на мандата и гласува доверие на поредния. Бившият заместник-председател на Българския лекарски съюз д-р Стефан Константинов получи подкрепата на 123-ма народни представители от ГЕРБ и Атака. Нов министър, нов късмет, стиснаха палци лекари и пациенти, но очакванията им далеч не се потвърдиха. Защо - ще разберете от в. БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във