Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 38 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 38 на вестник БАНКЕРЪ четете:

СЕДЕМ ПО РИХТЕР УДАРИ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ
Треска тресе пазара на телекомуникационните услуги у нас и няма изгледи скоро да му мине. Времето на кварталните телевизии, съседските интернети и опънатите по селски кабели по улиците безвъзвратно си отива, а някъде там в пространството, стоят едни големи пари, които няма как да те оставят безучастен. Как и защо разместването на пластовете в телекомуникациите започна, ще научите от в. БАНКЕРЪ.

ЗА И ПРОТИВ БЕЗКАСОВИТЕ ПЛАЩАНИЯ
Ако попитате сънародниците ни как предпочитат да си получат заплатата - по картова сметка или в кеш - сигурно над две трети ще отговорят, че предпочитат парите в брой. Ако стане дума за покупки на стоки, повечето от нас посягат за портфейла си. Дори когато се заговори за сделки с имоти или за покупка на автомобил, купувачите вадят пачките със стотачките, а не дебитната или кредитната си карта. Още по-малко - платежно нареждане. Какви са плюсовете и минусите на безкасовите плащания, можете да прочетете в новия брой на финансовия седмичник.

(НЕ)ЗАВИСИМИ КМЕТОВЕ
Драстичното намаляване на чисто партийните кандидатури за кметове е най-сериозната заплаха пред политическите формации. Ако тази тенденция се запази и при предстоящите местни избори, дори соченият за безалтернативен играч ГЕРБ може да се окаже с oбъркани сметки. Как митничари, бивши съдии и каналджии се изживяват като изборни стратези - четете във в. БАНКЕРЪ.

ПАРИ ЗА ЕКОПРОЕКТИ НЯМА
На пръсти се броят новите проекти, които са одобрени за финансиране през първите осем месеца на годината от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. И то при положение че сключените договори само за първото полугодие на 2009-а са били над 200. Причината за тази драстична промяна е, че черната касичка на тройната коалиция не само бе изпразнена от бившите управници, но и останаха стотици финансово необезпечени споразумения. Подробностите за това как накрая се оказа, че пари за екопроекти няма - само във в. БАНКЕРЪ.

Попова отново хвана метлата
Целта ни е да си изчистим къщичката!. С тези думи в четвъртък (23 септември) министърът на правосъдието Маргарита Попова пак ни върна към темата, че голямото метене у нас продължава, а мръсотията е толкова много, че и най-големите чистофайници не смогват да я изринат вече цяла година.
Конкретният повод за поредната употреба на тази банална вече фраза стана поисканият лично от Попова извънреден одит на Агенцията по вписвания, който направи Сметната палата и докладът излезе преди дни. Той изкара наяве не само безобразията на бившите й шефове, но и тези на предишното ръководство на правосъдното министерство, което ги е търпяло.

Facebook logo
Бъдете с нас и във