Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 37 на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой 37 на вестник БАНКЕРЪ четете:

БЮДЖЕТНИТЕ СМЕТКИ ЗА 20111-А ПАК СА БЕЗ КРЪЧМАР

Похвална е инициативата на Министерството на финансите още в средата на септември да публикува пълния доклад към проектобюджета за следващата - 2011 година. Това дава възможност да се направят съответните анализи, коментари и дебати по него, на базата на които да се направят навреме и съответните корекции. А по всичко личи, че те са необходими, защото прави впечатление, че при изготвянето на разчетите за 2011-а финансовото ведомство допуска същите грешки, както при подготовката на миналогодишния бюджет. Какви са те - четете само във в. БАНКЕРЪ.

ПОЛИТИКА ЗА МИЛИОНИ

Време е за дела. Това е слоганът на една от несебърските бизнес партии, чийто председател Атанас Терзиев твърди, че и в предстоящите местни избори партията му ще участва. Със сигурност и останалите бизнес партии, които направиха сериозен пробив в курортните ни градове на предишните избори, не само ще се опитат, но и ще повторят успехите си. Защо - отговор ще намерите само в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

ПРЪЧКАТА НА КАРАДЖОВА ЩЕ Я ЯДАТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ

Управлението на отпадъците е сред най-големите проблеми за България. Потвърждават го и редицата заведени дела от Европейската комисия срещу нас. След като няколко поредни правителства не направиха нищо съществено по въпроса, ситуацията на практика вече е извън контрол. Как и защо правителството реши да дисциплинира кметовете с нови правила и такси, четете във финансовия седмичник.

ТРАНСПОРТНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЛЪКАТУШАТ В КРИЗАТА

Колебливо финансово представяне на основните дружество под шапката на транспортното министерство. Това е простичкият извод, който се налага при по-внимателен прочит на отчетите им за полугодието. Във всеки случай те не дават кой знае какви поводи за оптимизъм, че тези фирми ще попълнят с някой и друг лев държавната хазна в края на годината. Защо, ще разберете от страниците на новия брой на БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във