Банкеръ Daily

Новини

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ четете:

ПРИЗРАКЪТ НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ОТНОВО СЕ НАДИГА

Външният дълг може отново да се превърне в проблем за България. В началото на 2009-а ситуацията бе следната: общият размер на външния държавен дълг бе 3.38 млрд. евро, а на фискалният резерв - 8.84 млрд. лева или 4.52 млрд. евро.
Защо тогава призракът на външния дълг отново се надига, четете в новия брой на БАНКЕРЪ.

ПООВЕХТЕЛИ СТУДЕНТИ ТРУПАТ ПАЧКИ НА ЧУЖД ГРЪБ

След пускането на метрото подлеза пред Софийския университет напълно се преобрази. Решението за това бе взето от градския парламент преди година, когато на общинската фирма Метрополитен бяха прехвърлени за управление и стопанисване подлезите на софийското метро. Защо общинарите обясниха, че студентската кооперация Ялта великодушно се съгласила да се откаже от договора си за наем на дискотека Спартакус в подлеза на Ректората срещу правото за ползване на помещение от 45 кв. м за копирни услуги, ще разберете само от страниците на БАНКЕРЪ.

ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ НЕ ИСКАТ ГРИМ

Обществените поръчки се превърнаха през последните години в синоним на корупция, злоупотреби с бюджетни средства и разпределяне на порции. А коренът на проблема е в нормативната уредба, която предстои да се корегира за 15 пореден път. До какво ще доведе това и дали апетитите към публичните средства ще се увеличат, четете само във финансовия седмичник.

БОЛНИЧНАТА РЕФОРМА СЕ ПРЕПЪНА В СЪДА

Каква я мислехме, а каква стана!, тепърва ще се вайкат здравните институции, вкопчени в идеята за преструктуриране на лечебните заведения. Във вторник състав на Административния съд в Търговище сложи край на илюзиите, че орязването на парите за здраве е най-добрата антикризисна мярка, и отмени изискването болниците задължително да разполагат с двама специалисти по всяка клинична пътека, за да подпишат договор със здравната каса. Повече за това как болничната реформа се препъна в съда, ще научите от страниците на БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във