Банкеръ Daily

Новини

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ четете:

Актуализацията на бюджета зацикли

Неотдавна премиерът Бойко Борисов обяви, че кабинетът е приел истинска и окончателна програма за справяне с кризата. Само ще вметнем, че тя е третата поред за деветмесечното управление на това правителство. Абсолютен рекорд. Също така е факт, че повечето от мерките, и то най-важните - тези, от които се очаква най-голям финансов ефект, все още не са приложени. Каква се случва с бюджета и защо неговата актуализация зацикли, ще разберете само от страниците на БАНКЕРЪ.

Туризмът яхна мълната на оптимизма

През последните дни времето се затопли и в някои курорти вече пристигнаха първите германци и скандинавци - все сигнали за наближаващия летен сезон. През пролетта на 2009-а прогнозите бяха за крах в туризма, за празни или фалирали хотели. Но те се оказаха доста пресилени и по-скоро потвърдиха поговорката, че на страха очите са големи. Какъв бе резултатът от последния летен туристически сезон и какво очакват хотелиерите за новия, четете в новия брой на в. БАНКЕРЪ.

Раят на спестителите приключва

Само за половин година лихвените проценти по депозити намаляха с 1.5%, че и повече. Шефовете на търговските банки подсказваха още от средата на 2009-а, че доходността по спестяванията на гражданите е достигнала връхната си точка и по-нататък движението й може да е само надолу. И ето, че статистиката на БНБ потвърди техните думи. Защо приключва раят на спестителите ще научите от страниците на финансовия седмичник.

Топлофикационни абсурди без край

Ако една трета от потребителите на топлоенергия в една сграда не плащат сметките си, топлоподаването ще бъде спирано. Това предвижда текст от проекта за промени в Закона за енергетиката, разработван от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Идеята за спиране на парното на цели блокове заради неплатени сметки не е нова, а бе лансирана от шефа на столичната топлофикация Петко Милевски още през 2008-а. Какво налага прекъсването на топлоподаването да се реанимира отново, ще разберете от новия брой на БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във