Банкеръ Daily

Новини

80% ОТ ГОРСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СТАЧКУВАТ

Близо 80% от служителите в сектор Горско стопанствостачкуват ефективно, съобщиха от КТ Подкрепа и КНСБ. Протестиращите настояват за поетапно повишаване на работната заплата, като от от 1-ви юли 2007 г да е с 25 на сто, от 1.август с още 10 на сто, а от 1-ви септември - до 100%, в сравнение с 01.01.2007 г.
Стачкуващите искат още в разходната част на бюджета на Държавната агенция по горите (ДАГ) за 2007 г. да се осигурят средства за заплащане на положения извънреден и нощен труд, за осигуряване на униформеното и работното облекло на работещите в системата на ДАГ,за ваучери за храна.
Протестиращите искат още незабавна подготовка на нов Закон за горите, но с участието на синдикатите и незабавното му приемане.
В подкрепа на исканията на стачкуващите са пристигнали декларации от СС Подкрепа при Изпълнителна агенция по рибарство и аква култури, от Браншовия синдикат Подкрепа при Напоителни системи ЕАД, от Съюза на горско-търговските фирми в България, от Съюза на ловците и риболовците в България, Световния интернационал на строителните и горските работници /BWI/ и EFBWW /Европейска синдикална федерация на строителните и горски работници/, Федерация на независимите синдикати от земеделието към КНСБ

Facebook logo
Бъдете с нас и във