Банкеръ Daily

Новини

Отложиха делото за двореца Кричим

В Окръжен съд-Пловдив днес се проведе съдебно заседание по гражданското дело, образувано по иска за собственост на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра срещу държавата, относно недвижим имот – т.нар. Дворец „Кричим”. Това съобщиха от Пресслужбата на съдебна палата-Пловдив. Ищците бяха представлявани от адвокат Ели Христова и адвокат Томов, а ответната страна – от адвокат Денев и юрисконсулти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Областната администрация – Пловдив.
На днешното съдебно заседание постъпи молба от вещото лице Мария Михайлова, която след преглед на комбинираната скица на земеделските имоти по картата на възстановената собственост на местността Курткурия от вещото лице инженер – геодезист Васил Герасимов е констатирала, че около 100 дка от претендираните ниви са гори или горски площи, чиято оценка се извършва от лесовъди експерт – оценители. Иска се от съда да допусне комплексна експертиза, като в състава й се включи и лесовъд експерт – оценител.
Съдът разшири допуснатата повторна оценителна експертиза в комплексна такава и включи в състава й експерт – оценител лесовъд. Мотив за това беше предвиденият специален статут на експертите –оценители, придобит след успешно положен изпит пред Изпълнителната агенция по горите. Предвид липсата на подобен експерт в одобрения от съда списък с вещи лица такъв ще бъде изискан от Изпълнителната агенция по горите при Министерството на земеделието и храните.
Съдът отложи делото за 1 декември от 10.30 часа за приемане на допуснатата комплексна експертиза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във