Банкеръ Daily

Новини

7 МЛН. ЛВ. ИНВЕСТИРА EVN В ХАСКОВСКА ОБЛАСТ

7 милиона лева в ремонти и поддръжка на съобъженията си в Хасковска област е инвестирало EVN България през тази година. Сумата е рекордна, според председателя на управителния съвет на дружеството Щефан Шишковиц, който днес се срещна с областния управител Райна Йовчева. На срещата присъстваха още Вернер Хенгс и Михаил Томов от ръководството на компанията, както и ръководителите на четирите КЕЦ-а в областта.
79 аварийни групи са в готовност да отстраняват аварии на територията, обслужвана от EVN. През последните две години компанията е закупила 790 автомобила, 288 от тях са високопроходими. Всички аварийни групи разполагат с радиостанции и авариен материал, предаде Дарик радио.
В Хасково EVN обслужва 40 000 градски и 13 000 абонати в селата. За следващата година в плана на Центъра в Хасково е заложена подмяна на двата главни кабела на болницата, в резултат на което се очаква да се повиши сигурността на захранването в централната част на града. За стабилизиране на захранването на община Минерални бани е предвидена реконструкция на два електропровода. Предстои стабилизация на мрежите с ниско напрежение и в община Стамболово. Ще продължат инвестициите и във вилните зони на Хасково. 3 нови трафопоста ще бъдат поставени по трасето Хасково – Димитровград през 2008 година.
Според областният управител Райна Йовчева, взаимодействието между EVN и институциите в региона се е подобрило, значително по-малко са и адресираните до губернатора жалби от абонати на дружеството. Райна Йовчева обаче настоява при спешни ситуации институциите и енергийната компания да комуникират чрез директни линии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във