Банкеръ Daily

Новини

64-ото Общо събрание на Българския червен кръст ще се проведе на 14 и 15 май

64-ото Общо събрание на Българския червен кръст (БЧК) ще се проведе на 14 и 15 май 2010 г. в централната административна сграда на организацията, в зала „София”, съобщиха от БЧК. Най-висшият орган на БЧК се свиква от Националния съвет. На първото заседание, което ще се проведе на 14 май от 16.00 часа, ще бъдат обсъдени и приети отчетите на Националния съвет на БЧК за работата на организацията през 2009 година, на Националната контролна комисия, на Етичната комисия и на бюджета на БЧК за 2009 г.
Второто заседание на сесията е на 15 май от 9.00 часа. Членовете на Общото събрание ще обсъдят и приемат Стратегия на БЧК до 2020 година, плана и бюджета на организацията за 2010 година, ще разгледат предложения за изменение и допълнение на Устава на БЧК. Общото събрание ще вземе решения и по различни организационни въпроси.
Гости на Общото събрание ще бъдат Анита Ундерлин – директор на Зона Европа на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, представители на международния комитет на Червения кръст, делегация на Румънския Червен кръст, представители на държавната власт (Министерство на външните работи, Министерство на отбраната, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Столична община и др.), на мисии на международни организации в страната ни, на неправителствени организации и партньори на БЧК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във