Банкеръ Daily

Новини

ЗАПОЧНАХА ДЕБАТИТЕ ПО ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ КАБИНЕТА

Днес опозицията иска вот на недоверие за нанесените материални и морални щети на българските граждани. Това каза депутатът от ПГ на ОДС Надежда Михайлова по време на дебатите по вота на недоверие към правителството.
България загуби милиони евро до този момент поради тежка корупция и неспазване на правилата. България получи най-суровите санкции в историята на ЕС, което е спиране над 1,5 млрд. Евро, каза още Михайлова. През 2007 г. има нулево усвояване на средствата по оперативните програми, а до юни тази година има забавяне на документацията. Спрени бяха средства по ФАР, САПАРД и ИСПА. ЕК потвърди и спирането на средствата по ОП „Транспорт” – над 1,5 млрд. евро. В резултат на действията на правителството изостава развитието на страната, бе категорична Михайлова.
Искаме правителството да си отиде и да дойдат тези, които искат на отстранят корупцията от властта в България. Това каза от своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов в пленаранта зала по време на дебатите за вота на недоверие към правителството. ДСБ иска вот на недоверие към правителството, защото то нарушава единството на българския народ и предава българския национален интерес – европейското членство. Такова единство е имало през 1997 година, каза още Костов.
Правителството накара Европа да смята българите за престъпници. Няма друго правителство в Европейския съюз, което да получава толкова критични оценки. Докладът го написа Европейската комисия, а не българската опозиция. Това каза на дебатите по шестия вот на недоверие председателят на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов
Да започнат и преговори между политическите сили, които се считат за отговорни, за провеждането на предсрочни избори. За това призова членът на ГЕРБ и незавимисим депутат Лъчезар Иванов. В доклада на ЕС се вижда критичният прочит в областта на съдебната система. „Финансовите измами са сериозна причина за спирането на парите. Това е доказателство, че българското правителство не е в състояние да управлява европейските средства”, каза още Иванов.
ГЕРБ е един филм, който българският избирател вече е гледал. Като всяка модна сапунка, в нея има екшън-герои, хубави жени, неочаквани обрати, но всичко свършва с много сълзи. Така отговори на Иванов депутатът от „Коалиция за България” Кирил Добрев, син на покойния бивш вътрешен министър от кабинета “Виденов” Николай Добрев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във